Εύρεση καταστήματος Κέντρο εξυπηρέτησης
Όχι, το σήμα CE δεν προβλέπεται για αυτό το είδος προϊόντος. Μόνο ορισμένες κατηγορίες προϊόντων χρειάζονται το σήμα CE, όπως παιχνίδια ή ιατρικές συσκευές. Η βρεφική φωλιά δεν χρειάζεται αυτό το σήμα, αλλά πληροί υψηλές απαιτήσεις για την ασφάλεια των βρεφών.
Κανένα προϊόν, εκτός αν έχει ταξινομηθεί ως ιατρική συσκευή, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτρέπει τον κίνδυνο ασφυξίας. Ωστόσο, το Welcome Pod έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο της επανεισπνοής, χάρη στα χαρακτηριστικά του όπως η συμπαγής αντικραδασμική επένδυση στις άκρες, η απουσία εσοχών όπου το παιδί θα μπορούσε να σφηνωθεί, τα φυσικά υφάσματα σε συνδυασμό με το τρισδιάστατο πλέγμα που εγγυώνται τον μέγιστο εξαερισμό.
Η βάση του Welcome Pod είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ πολυεστέρα που το καθιστά αδιάβροχο σε περίπτωση μικρών διαρροών. Δεν πρέπει να τοποθετούνται πρόσθετα αδιάβροχα προστατευτικά καλύμματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία του προϊόντος και τη διαμόρφωσή του, σχετικά με τον εξαερισμό.
Δεν είναι απαραίτητο να πλύνετε το Welcome Pod πριν το χρησιμοποιήσετε γιατί η παραγωγή και η συναρμολόγησή του γίνονται σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα και προστατεύεται κατά τη μεταφορά του καθώς βρίσκεται κλεισμένο στην πρακτική του συσκευασία. Ωστόσο, εάν θέλετε να το πλύνετε πριν από τη χρήση, συνιστάται να ακολουθήσετε τις οδηγίες καθαρισμού που αναγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης.
Οι οδηγίες για ασφαλή ύπνο περιλαμβάνουν:
  1. Αφαίρεση μαλακών αντικειμένων, μαξιλαριών, παιχνιδιών από όπου κοιμάται το παιδί.
  2. Τα σεντόνια και οι κουβέρτες πρέπει να στερεώνονται κάτω από τις μασχάλες του παιδιού και να τοποθετούνται κάτω από το στρώμα.
  3. Αποφυγή υπερθέρμανσης, πρέπει να διατηρείτε τη θερμοκρασία του δωματίου όπου κοιμάται το νεογέννητο γύρω στους 20°C, με ποσοστό υγρασίας 50/60%, μακριά από ρεύματα αέρα.
Για αυτούς τους λόγους, το Welcome Pod έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται όπως είναι, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται με σεντόνια, κουβέρτες ή άλλα μαλακά αντικείμενα πάνω ή κάτω από το παιδί. Εάν η χρήση κάποιου από τα παραπάνω είναι απολύτως απαραίτητη, συνιστάται η χρήση υπνόσακου.
Συνιστάται να σταματήσετε τη χρήση της βρεφικής φωλιάς για τον ύπνο όταν το παιδί αρχίσει να σηκώνεται και είναι σε θέση να γυρίζει μόνο του, όταν μπορεί να σκαρφαλώνει έξω από το Welcome Pod (δεξιότητες που αρχίζουν να αναπτύσσονται μετά τους 2 μήνες) και όταν το κεφάλι του παιδιού φτάνει στην επάνω πλευρά του προϊόντος, επειδή μπορεί να προκύψουν καταστάσεις μειωμένης ασφάλειας στο περιβάλλον όπου κοιμάται το παιδί.